Har du rytmen i blodet – börja spela trummor

Om du brukar trumma med fingrar eller fötter när du lyssnar på musik har du säkert rytmen i blodet. Därför finns det inget som stoppar dig från att upptäcka rytm och tempo med hjälp av trummor.

För rytm och tempo är vad trummor handlar om, en del av ett så kallat ”trumbeat”. Trummor tillhör musik som är en del av kulturen tillsammans med teater och film. Du kan ta en titt på nätet för att se hur musik används för att förmedla känslotillstånd i olika sammanhang.

Olika trummor och olika känslor

Det finns mängder av olika trummor och slagverk. Allt från enkla bongotrummor till kompletta trumset. Använd olika trummor inom musiken för att förmedla vilka känslor du vill, Glädje, ilska, kärlek eller sorg. Med hjälp av trummor och musik kan du nå alla typer av känslor.

Vilken trumma?

Vilken sorts trumma som är rätt för dig behöver du själv komma fram till. Genom att prova olika trummor kommer du enkelt kunna hitta den som du kommer vilja använda. Hos musikbutiken i Vara finns flera olika trummor att välja mellan och jag kan garantera att du kommer hitta den som passar dig bäst.